بیشتر نیروهای خارجی بی‌سروصدا در حال خروج از افغانستان هستند

بیشتر نیروهای اروپایی بی سر و صدا پیش از پایان رسمی مورد انتظار ماموریت‌شان به رهبری آمریکا، هم‌اکنون از افغانستان خارج شده‌اند.

آلمان و ایتالیا چهارشنبه پایان ماموریت‌شان را در افغانستان اعلام کردند و پولند هم آخرین سربازانش را به خانه برگرداند؛ حالا حدود دو دهه بعد از اعزام اولین سربازان غربی به افغانستان، ماموریت آنها بی سر و صدا دارد تمام می‌شود.

تحلیل بیانیه‌های چندین کشور از سوی آسوشیتد پرس، نشان می‌دهد که نیروهای اروپایی با کمترین تشریفات افغانستان را ترک کرده‌اند ‌ــ‌ درست برخلاف نمایش قدرت و اتحاد عمومی و مهیج در زمانی که متحدان ناتو صف کشیدند تا از حمله آمریکا به افغانستان برای خلاصی از شر القاعده بعد از ۱۱ سپتمبر حمایت کنند.

رسانه‌های بریتانیایی گزارش داده‌اند که بیشتر نیروهای این کشور نیز بی‌سروصدا افغانستان را ترک کرده‌اند.

طی ده دهه بعد، ماموریت‌های جنگی یکی پس از دیگری آمدند. دولت جورج دبلیو بوش رئیس‌جمهور سابق آمریکا از ملت‌سازی در افغانستان شانه خالی کرد و سازمان ملل هم خواستار حضور کم‌رنگ بود.

اما با گذشته سال‌ها، نیروهای ناتو و آمریکا نقش بزرگ‌تری در انکشاف نیروهای دفاعی و امنیتی ملی و آموزش پلیس افغانستان داشتند. در اوج جنگ، تعداد نظامیان آمریکا و ناتو بیش از ۱۵۰هزار نفر بود.

ناتو در ماه آپریل پذیرفت که تقریبا ۷۰۰۰ نیروی غیرآمریکایی خود را از افغانستان خارج کند تا با تصمیم پرزیدنت بایدن برای خروج نیروهای آمریکایی از کشور در ابتدای ماه می همگام باشد.

بایدن ۱۱ سپتمبر را مهلت نهایی خروج نیروهای آمریکایی تعیین کرد. اما به تازگی مقامات آمریکایی گفتند این خروج احتمالا تا چهارم جولای کامل خواهد شد

بایدن ۱۱ سپتمبر را مهلت نهایی خروج نیروهای آمریکایی تعیین کرد. اما به تازگی مقامات آمریکایی گفتند این خروج احتمالا تا چهارم جولای کامل خواهد شد ‌ــ‌ حالا بسیاری از متحدان هم دست به کار شدند که تا این تاریخ، خروج‌شان را کامل کنند.

روز چهارشنبه ناتو از ارائه معلومات تازه درباره این‌که نیروهای چند کشور در ماموریت حمایت قاطعِ ناتو باقی خواهند ماند خودداری کرد. اما تحلیل بیانیه‌های مستقل ۱۹ دولت نشان می‌دهد که بیش از ۴۸۰۰ نیروی غیرآمریکایی افغانستان را ترک کرده‌اند.

آمریکا از اعلام تعداد نیروها خودداری کرده، اما وقتی بایدن زمان نهایی خروج را اعلام کرد، بین ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ نیرو خارج شده بودند. آمریکا همچنین از اعلام تاریخ مشخص برای خروج نهایی‌اش خودداری کرده است.