پژوهش تازهای انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان نشان میدهد که ۸۲ درصد از خانوادههای سراسر کشور در جریان قرنطینه خوراک شان کاهش یافتهاست.
این پژوهش با عنوان «دانش، نگرش و عملکرد مردم نسبت به کووید ۱۹ و ارزیابی تاثیر همهگیری آن در افغانستان» امروز پنجشنبه ۲۷ جوزا با حضور نمایندهگان از وزارت صحت عامه و کارشناس اضطراری سازمان صحی جهان رونمایی شد.
داکتر نرگس نیازی، مشاور ارشد وزارت صحت عامه افغانستان بیانداشت که یافتههای این پژوهش در طی پنج ماه (از اوایل ماه جنوری ۲۰۲۱ تا وسط ماه می) در ۳۴ ولایت افغانستان از ۲۹۰۷ اشتراک کننده بهدست آمدهاست، نشان میدهد که همهگیری این ویروس در کشور علاوهبر تاثیرات منفی در ابعاد بهداشتی، ۶۰ درصد نیز ضربهی اقتصادی و اجتماعی بر زندگی مردم وارد کرده است.
وی افزود از این میان اشتراک کنندهها بیش از ۸۰ درصد آنان در جریان قرنطینه غذای خود را جیرهبندی میکنند و ۴۸ درصد مجبور شدند تا از اقارب شان طلب همکاری مالی کنند.

جلسه رونمایی پژوهش تازهای مربوط به کوید ۱۹ در افغانستان / عکس از انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان
داکتر شفیق میرزاده، معین پالیسی و پلان وزارت صحت عامه کشوربیان داشت که این نظر سنجی نشان میدهد سطح آگاهی مردم نسبت به همهگیری ویروس کرونا در کشور بلند است؛ اما میان دانش و عملکرد مردم در برابر این ویروس خلل وجود دارد.
از میان آمار اشتراک کنندهگان بیش از ۶۵ درصد از طریق تلویزیون، نزدیک به ۴۵ درصد از از شبکههای اجتماعی، ۳۵ درصد از رادیو و بیشاز ۳۰ درصد آنان از طریق کارکنان مراکز درمانی آگاهی دریافت کردهاند.
معلومات این پژوهش از طریق پرسشنامه و مصاحبه رو در رو با پاسخدهندگان جمعآوری شده است.
وی افزود برای از بین بردن خلای میان دانش و عملکرد مردم را تنها مسوولیت وزارت صحت عامه نمیداند و از مردم، نهادهای جامعه مدنی و رسانهها میخواهد تا در زمینهای آگاهیدهی درست همکاری بیشتر کنند.
این درحالی است که آمار وزارت صحت عامه نشان میدهد که شمار مبتلایان به ۹۸ هزار و ۸۴۴ تن وجانباختهگان هم به ۳ هزار و ۹۴۳ تن رسیدهاست. و در یک شبانه روز ۲ هزار و ۳۱۳ مبتلا و ۱۰۱ فوتی به ثبت رسیدهاست.