خلیل‌زاد:‌ طالبان می‌توانند به عنوان یک جریان سیاسی در آینده افغانستان مطرح شوند

زلمی خلیل‌زاد، نمایندۀ ویژۀ امریکا در امور صلح افغانستان هشدار می‌دهد، اگر طالبان صلح نکنند، با تعزیرات بین‌المللی روبه‌رو خواهند شد. آقای خلیل‌زاد افزوده است که طالبان باید به صلح تن دهند و به عنوان یک جریان سیاسی در آیندۀ افغانستان مطرح شوند.

نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان، این موضوع را روز سه‌شنه، ۲۸ ثور در نشست استماعیۀ کمیتۀ روابط خارجی کانگرس امریکا مطرح کرده است.

رهبران گروه طالبان از سال‌ها به این طرف زیر تحریم‌ها و تعزیرات سازمان ملل متحد و شماری از اعضای این نهاد قرار دارند. کمیتۀ تعزیرات شورای امنیت سازمان ملل متحد از سال ۱۹۸۸ میلادی به این طرف تعزیرات این شورا بر طالبان را نظارت می‌کند.

نمایندۀ ویژۀ امریکا می‌افزاید، در صورتی که گروه طالبان صلح را نپذیرد و در پی گرفتن قدرت از راه نظامی باشد، با مخالفت‌ها و تعزیرات بین‌المللی مواجه می‌شود.

روز گذشته محمدحنیف اتمر، وزیر امور خارجه‌ی افغانستان نیز در یک نشست خبری گفت که بدون تامین صلح و برقراری آتش‌بس، رفع تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد بر رهبران گروه طالبان نمی‌تواند مطرح شود.

حمدالله محب، مشاور امنیت ملی افغانستان هم به تازه‌گی گفته است که برای مجبور کردن گروه طالبان به صلح باید از تمامی اهرم‌های فشار از جمله وضع تحریم‌های بیشتر توسط سازمان ملل متحد علیه این گروه استفاده شود.

با این حال آقای خلیل‌زاد از طالبان خواسته است که راه نظامی را در پیش نگیرند، بل از راه سیاسی به جنگ جاری در افغانستان پایان دهند. آقای خلیل‌زاد تصریح کرده است که این گروه می‌خواهد نام رهبرانش از فهرست‌ سیاه سازمان ملل متحد بیرون شود.

در واکنش به این سخنان زلمی خلیل‌زاد تا هنوز گروه طالبان چیزی نگفته است، اما پیش از این طالبان اعلام کرده بود که مشکل افغانستان راه حل نظامی ندارد و تنها مذاکرات صلح راه حل مشکل افغانستان است.

گروه طالبان هم‌چنان بارها خواستار رفع تحریم‌ها براساس توافق‌نامه‌ی صلح دوحه میان این گروه و امریکا شده است.