با گذشت دوازده روز از انتخابات آمریکا، دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا هنوز شکست خود را نپذیرفته است. در حالیکه هم دموکرات ها و هم رسانه های جریان اصلی، بایدن را پیروز انتخابات قلمداد کرده اند، ترامپ و طرفداران وی مدعی هستند که در انتخابات اخیر تقلب گسترده ای صورت گرفته است که طی آن نتیجه انتخابات در ایالاتی مانند پنسیلوانیا، میشیگان، ویسکونسین و آریزونا را به نفع بایدن تغییر داده است. رسانه های جریان اصلی مصر هستند که هیچ شواهدی مبنی بر تقلب گسترده وجود ندارد و رسانه های اجتماعی مانند توییتر و فیس بوک، ادعای ترامپ مبنی بر تقلب در انتخابات را به عنوان دروغ پراکنی سانسور می کنند. در این مقاله به بررسی اجمالی ادعای ترامپ و طرفداران وی مبنی بر تقلب در انتخابات خواهیم پرداخت.
به علت شیوع بیماری کرونا، بسیاری از ایالات امکان رای گیری به صورت پستی را برای شهروندان خود فراهم آوردند. اما این شیوه قبلا تجربه نشده بود و بنابراین فرصت برای تقلب فراهم آمد زیرا بر رای گیری پستی هیچ نظارتی از سوی ناظرین کمپین های انتخاباتی صورت نمی گیرد. برای مثال، در یک مورد از موارد متعدد، دو صندوق انتخاباتی در سطل آشغال پیدا شدند. همچنین در پنسیلوانیا نیز یک صندوق رای نظامیان نیز در سطل آشغال پیدا شد. بر پایه همین شواهد، دونالد ترامپ در اولین مناظره انتخاباتی خود گفته بود که فقط در صورتی نتایج انتخابات را خواهد پذیرفت که تقلبی صورت نگیرد. ویلیام بار، دادستان کل آمریکا، از قبل در ماه سپتامبر در مصاحبه ای با سی ان ان، استفاده گسترده از پست برای رای گیری را بازی با آتش خواند[i]. بنابراین ترامپ قصد انجام کاری را دارد که پیشتر درباره اش هشدار داده بود: بردن پرونده تقلب در انتخابات به مراجع قضایی در سه ایالت آریزونا، میشیگان و پنسیلوانیا و در نهایت ارجاع به دادگاه عالی برای تصمیم گیری نهایی.
مانند دیگر دوره های انتخاباتی گذشته، نمونه های فراوانی از تقلب در انتخابات اخیر آمریکا گزارش شده است. اما ماموریت رودی جولیانی (وکیل شخصی ترامپ و هدایت کننده تیم وکلایی که پرونده تقلب انتخاباتی را پیگیری می کنند) اثبات این امر در دادگاه است که این تقلب ها از قبل هماهنگ شده و گسترده اند به نحوی که اگر این تقلب ها صورت نمی گرفت ترامپ پیروز انتخابات می بود. اما راه حل ساده تر و کوتاه مدت تر برای تیم وکلای ترامپ این است که صرفا شواهدی از آرای باطل و صندوق های غیرقانونی ارائه دهند تا مقامات ایالتی مجبور به بررسی دقیق و تفکیک آرای قانونی و از غیرقانونی شده و به این ترتیب آرا دوباره بازشماری شوند. تا کنون تیم ترامپ یک پیروزی کوچک بدست آورده است و در دوازدهم نوامبر، مقامات ایالت جرجیا اعلام کردند که آرا را به صورت دستی بازشماری خواهند کرد. [ii]
از آنجایی که تیم وکلای ترامپ مجبور هستند که این روند قانونی را در چندین ایالت طی زمان اندکی پیگیری کنند و نیز از آنجایی که هر ایالتی در مورد نحوه برگزاری انتخابات و رای گیری (برای مثال استفاده از ماشین یا به صورت دستی،) مختار است (یعنی از دولت فدرال دستور نمی گیرد)، مسیر پیروزی برای ترامپ به هیچ وجه هموار نیست.
همانطور که گفتم ادعای رسانه های جریان اصلی بر اینکه هیچ تقلبی در کار نیست، یک انکار از روی تعصب سیاسی است که باید به عوان بخشی از پروپاگاندای دموکرات و متحدین اروپایی مردود دانست. بنابراین در واقع اعلام پیروزی بایدن زودهنگام بود و باید منتظر تصمیم گیری مراجع قضایی آمریکا ماند. شواهد روشنی در مورد تقلب در انتخابات به چشم می خورد و تنها مسئله این است که آیا این تقلب ها باعث تغییر در نتیجه انتخابات خواهد شد یا خیر. در ادامه، برخی از این شواهد را بررسی می کنیم:
- ممنوعیت ناظرین جمهوری خواه از نظارت بر روند انتخابات. در هشتم نوامبر، رودی جولیانی در یک کنفرانس مطبوعاتی، 19 ناظر را معرفی کرد که از نظارت منع شده بودند یا شاهد تقلب در روند انتخابات بودند. وی اظهار داشت که این ناظرین بزودی در دادگاه شهادت خواهند داد. همچنین دیگر ناظرین نیز از نزدیک شدن به محل شمارش آرا منع شدند و فقط مجبور بودند که از دور شاهد روند رای شماری باشند. [iii]
- روند غیرطبیعی در آمار و ارقام. در حالیکه ترامپ در بسیاری از ایالات سرنوشت ساز، پیشتاز بود، مکان های شمارش آرا تصمیم به تعطیلی گرفتند تا روند را فردا صبح از سر بگیرند. اما بعد از ادامه رای گیری ناگهان صندوق های رایی ظاهر می شود که فقط در آن به بایدن رای داده شده بود. نمودار شمارش آرا در طول زمان، به روشنی این جهش غیرطبیعی را نشان می دهد.
دموکرات ها در پاسخ اذعان می کنند که این آرای یکطرفه برای بایدن در پایان فرآیند رای گیری، به خاطر شمارش صندوق های رای پستی در شهرستان های طرفدار دموکرات بوده است که مشخصا اکثر آرای پستی به نفع بایدن هستند، چون جمهوری خواهان به طرفداران خود گفته بودند که حضوری رای بدهند. اما نگاهی به آمار این حرف را تایید نمی کند زیرا نسبت آرای بایدن به ترامپ در میان رای های پستی 39 به 41 درصد به نفع ترامپ در ایالت میشیگان است. پس چگونه ممکن است که در یک صندوق رای های پستی، بایدن هشتاد درصد بیش از ترامپ رای جمع کند؟ - دستکاری ماشین شمارش آرا: Dominion Voting machine نرم افزاری است که با آن آرا در بیست و چهار ایالت شمارش شد. ترامپ و طرفداران وی مدعی هستند که این نرم افزار از قبل برای تقلب برنامه ریزی شده است (شرکت دومینیون یکی از شرکای بنیاد کلینتون است). برای مثال از این دستگاه در شهرستان Antrim در میشیگان استفاده شد که در سال 2016، 63 درصد از مردم آنجا به ترامپ رای داده بودند و کلینتون تنها 32 درصد رای آورد.[iv] این در حالی است که در انتخابات اخیر بایدن بیش از ترامپ رای آورد. در واقع، مقامات بعدا ادعا کردند که این خطا در ماشین شمارش آرا بوده است. همین خطای ماشینی در ایالت دیگری در میشیگان نیز رخ داد. در صورت وجود چنین اشتباهات فاحشی که شانزده هزار رای را جابجا کرده است، درخواست بازشماری آرا، درخواست بی جایی به نظر نمی رسد به خصوص در ایالت هایی که بایدن تنها با چند ده هزار رای پیروز گشته است.
- آرای مردگان: ادعا شده است که تنها در دیترویت، 1400 رای از سوی افرادی شمارش شده است که سال ها پیش مرده اند.
یک دلیل این امر، البته استفاده از رای های پستی است که به آدرس های غلط فرستاده شده است. همچنین رای های بسیاری که پیشتر از آن ایالت رفته بودند نیز شمارش شده است. برای مثال، در نوادا، 226 هزار فرم رای ارسالی به آدرس ها بازگشت داده شدند چون رای دهنده مذکور در آدرس قید شده حضور نداشت. مطابق یک مطالعه Judicial Watch در 29 شهرستان در آمریکا تعداد ثبت رای دهندگان از جمعیت مردم واجد صلاحیت برای رای در این شهرستان ها بیشتر بوده است.[v]
موارد فوق و بسیاری دیگر از موارد نشان می دهد که تقلب در انتخابات آمریکا به دلیل ناهماهنگی های ناشی از شیوع بروز کرونا از جمله افزایش رای های پستی، بی سابقه بوده است. این شواهد برای تحقیق بیشتر و بازشماری آرا، به اندازه کافی جدی هستند.
اما پرسش اینجا است که این تقلب ها تا چه اندازه گسترده و برنامه ریزی شده هستند و آیا آنچنان گسترده بوده اند که بر نتیجه انتخابات تاثیر بگذارند. سیستم انتخاباتی آمریکا به نحوی است که برخی از ایالات مردد در نهایت تعیین کننده برنده انتخابات هستند و در این ایالات، نسبت آرا بسیار نزدیک به هم هست به نحوی که گاهی تنها چند هزار رای بیشتر، ممکن است سرنوشت انتخابات را به طور کامل تغییر دهد. بنابراین نیازی نیست که این تقلب ها بسیار گسترده باشند، حتی تقلب در مقیاس کوچک در ایالاتی مانند پنسیلوانیا، آریزونا، میشیگان و جرجیا، می تواند برای تغییر نتیجه انتخابات کافی باشد.
تعجیل دموکرات ها و رسانه های جریان اصلی برای پیروز خواندن بایدن و انکار سرسختانه هر گونه تقلب، می تواند به بی اعتمادی مردم آمریکا به نظام انتخاباتی و سیاسی این کشور دامن بزند. واقعیت این است که نه فقط ترامپ بلکه میلیون ها نفر در آمریکا ظن بر این دارند که در انتخابات اخیر، آرا به درستی شمارش نشده است. برخلاف ادعای دموکرات ها، این تصور تقلب در انتخابات صرفا یک واکنش غیردموکراتیک از سوی محافظه کاران برای نپذیرفتن نتایج انتخابات نیست بلکه بر شواهدی قابل توجه استوار است.