یک دهه در وادی هنر؛ می‌خواهم چالش‌ها و مشکلات جامعه خود را بیان کنم

نمایش‌گاه نقاشی آثار موسی‌ خان رجا جمال تحت عنوان «یک دهه در وادی هنر»،‌ در ۲۸ حمل سال جاری با حضور هنرمندان،‌ هنرجویان و علاقه‌مندان هنر در کابل افتتاح شد. موسی‌ خان رجا جمال،‌ استاد انستیتوت هنر‌های زیبا و صنایع در صحبت با رادیو نوروز گفت که در این نمایش‌گاه ۴۰ اثر نقاشی خود را،‌ به نمایش گذاشته است. استاد جمال افزود که با خلق این اثر‌ها،‌ کوشیده است که چالش‌ها و مشکلات جامعه و نوع فرهنگ و نوع زندگی مردم را به نمایش بگذارد.

او هم‌چنان گفت: «با تمام چالش‌ها و مشکلاتی که جامعه ما دارد،‌ اما هنوز هم فرهنگ و هنر مردم ما زنده است.» این استاد انستیتوت هنرهای زیبا و صنایع گفت،‌ وقتی یک هنرمند یک اثر را خلق می‌کند باید ذوق و سلیقه منحصر به فرد خود را داشته باشد.

او می‌گوید که هنر یک وادی کلان است و او با وجود تمام مشکلات و محدودیت‌ها می‌خواهد این وادی را طی کند. رجال جمال تصریح کرد که در قالب این اثر‌های نقاشی فرهنگ و ارزش‌های ملی را بازتاب داده است. رجال جمال دانش‌آموخته دانشکده هنر دانشگاه هرات است. او که تجربه یک دهه کار در بخش نقاشی را دارد،‌ ماستری خود را نیز از دانشکده هنر دانشگاه کابل گرفته است.

در نمایشگاه نقاشی یک دهه در وادی هنر،‌ ده‌ها تن از هنرمندان، هنرجویان و علاقه‌مندان هنر نیز حضور داشتند. سلمان‌علی ارزگانی، یکی از هنرمندان مطرح در صحبت با رادیو نوروز، کار‌های هنری رجا جمال را ظریف توصیف کرد و گفت که این آثار برای مخاطبان حرف‌های زیاد برای بیان کردن دارد. در همین حال شریف جمال،‌ یکی از بیننده‌گان نمایشگاه نقاشی یک دهه در وادی هنر گفت که خلق یک اثر زحمات زیادی نیاز دارد، اما متاسفانه در افغانستان کار‌های هنری خیلی کم اهمیت است.

آقای جمال افزود: «در همین نمایشگاه یک اثر هم فروخته نشد، با این حال چطور یک هنرمند به کار خود ادامه بدهد، بیشتر هنرمندان با هزینه شخصی خود،‌ اثر خلق می‌کنند،‌ دولت هم متاسفانه هنرمندان را حمایت نمی‌کند.» شریف جمال تصریح کرد که برای بهبود کارهای هنری،‌ نیاز است تا از لحاظ مادی و معنوی هنرمندان تشویق شوند.  او هم‌چنان گفت که هنرمندان به دلیل مشکلات مالی حتا نمی‌توانند، آثار خود را به نمایش بگذارند.

امین نادم،‌ یکی دیگر از بازدیدکننده‌گان این نمایشگاه است. آقای نادم می‌گوید که با دیدن این اثرها فرهنگ‌های متفاوت زندگی مردم را حس می‌کند. او به یک قاب نقاشی که بزکشی را به تصویر کشیده،‌ خیره شده است. امین نادم می‌گوید که در بین این قدر جنگ و کشتار نیاز جدی است که هم‌چون نمایشگاه‌ها بیشتر برگزار شود.

آقای نادم می‌گوید،‌ در شهر کابل جای تفریح درست وجود ندارد، حداقل همین نمایشگاه‌ها برای خانواده‌ها یک زمینه است تا در کنار بازدید از نمایشگاه از خبر‌های جنگ و کشتار کمی دور باشند. رسانه‌ها هم باید به جای این که همیشه خبر‌های جنگ و کشتار را پوشش می‌دهند، خوب است که هم‌چون برنامه‌ها را پوشش دهند. نمایشگاه نقاشی یک دهه در وادی هنر، برای ۳ روز بر روی بازدیدکننده‌گان باز است.