دفتر مطبوعاتی امرالله صالح، معاون اول ریاست جمهوری به نقل از ریاست عمومی امنیت ملی گفته است که عاملان دهها رویداد تروریستی از جمله طراحان حمله بر جنبش روشنایی بازداشت شده است.
به نقل از خبرنامه دفتر مطبوعاتی معاون اول ریاست جمهوری که امروز (پنجشنبه، ۳۰ ثور) نشر شد، ریاست عمومی امنیت ملی در یک عملیات اپراتیفی یک هسته مهم گروه «تروریستی» داعش را در نواحی مختلف شهر کابل متلاشی و اعضای آن را بازداشت کرده است.
در میان بازداشت شدهگان ۶ مرد و یک زن به نام خدیجه شامل است.
به روز دوم اسد سال ۱۳۹۵ راهپیمایی اعضای جنبش روشنایی در دهمزنگ کابل آماج حملۀ انتحاری قرار گرفت. در این رویداد، هشتاد تن جان باختند و بیش از ۴۰۰ نفر دیگر زخمی شدند.
در ادامه خبرنامه آمده که بازداشت شدهگان اعتراف کردهاند که تا اکنون در ۵۱ حمله انفجاری، چهار انفجار موتر سایکل و بایسکل، یک انفجار موتر بمب، سه انفجار ماین و در دو مورد پرتاب راکتپراکنی و یک مورد اختطاف دست داشتهاند.
طبق خبرنامه ، این شبکه گروه داعش تا کنون ۲۰ خانه را در نواحی مختلف شهر به کرایه گرفته و از آن برای جابهجای افرادشان و ساختوساز ماین استفاده کردهاند. دفتر مطبوعاتی معاون اول گفته است که این گروه تاکنون ۵۰ انتحار کننده را از ننگرهار به کابل انتقال دادهاند.
گروه دولت اسلامی موسم به داعش نزدیک به پنج سال پیش فعالیت خود را از ولسوالیهای اچین و شینواری ننگرهار آغاز کرد.
رییس جمهور غنی در خزان سال ۱۳۹۸ اعلام کرد که داعش در افغانستان شکست خورده است. گروه داعش در جریان پنج سال گذشته مسوولیت شماری از حملات خونین در ولایتهای کابل و ننگرهار را بر عهده گرفته است.
دفتر مطبوعاتی امرالله صالح معاون اول ریاست جمهوری میگوید که عمدهترین حملات این افراد بالای جنبش روشنایی، شش درک، مفتی نعمان در ولسوالی شکر دره، حمله بالای موتر حامل کارمندان حج و اوقاف، حمله بالای وکلای معترض در چهارراهی زنبق، انفجار ماین در میان حمایتکنندگان جنبش تحفظ پشتونها، حمله راکتی از ساحه پنج صد فامیلی و شهرک آریا بالای سفارت امریکا، حمله بر مسجد امام زمان در قلعه نجارا، اختطاف و قتل دو خانم خارجی در عقب لیسه حبیبیه، حمله بر زیارتگاه سخی در روز نوروز، حمله در ساحه سرک ۱۴ وزیر محمد اکبر خان، حمله در سهراهی شش درک بالای خبرنگاران، حملهبر تکیه خانه قلعه فتحالله، حمله بر پوهنتون مارشال محمد قسیم فهیم، حمله بالای علما در دروازه ورودی خیمه لویه جرگه،انداخت هاوان بالای ارگ ریاست جمهوری، حمله بر وزارت مخابرات، حمله بالای مسجد الزهرا، حمله بر موتر خارجی در نزدیک چهارراهی مقاومت، حمله انتحاری بالای قراول وزارت احیا و انکشاف دهات و حمله بالای شفاخانه ۴۰۰ بستر اردوی ملی بوده است.
حکومت افغانستان همواره به خاطر ناکامی در تحقیق درباره حملات تروریستی به شهروندان مورد انتقاد قرار داشته است. این اعلامیه جزییات چگونگی تحقیق و دستگیری این افراد را ذکر نکرده است. بیشتر حملاتی که در این اعلامیه ذکر شده چند سال پیش رخ داده است. ریاست امنیت ملی عاملان برخی زا این حملات را طالبان و شبکه حقانی خوانده بود. مثلا در حمله به چهارراهی زنبق در جوزای ۱۳۹، که دست کم ۱۵۰ کشته و ۴۰۰ زخمی به جای گذاشت، ریاست امنیت ملی گفته بود که این حمله توسط شبکه حقانی صورت گرفته است.