سیمرغ بلورین به مهدی جعفری رسید

جشن‌وارۀ فیلم فجر، از جشن‌واره‌های مهم سینمایی در منطقه است که همه ساله در ۲۲ بهمن/دلو در ایران برگزار می‌شود. در این جشن واره؛ فیلم‌هایی در بخش‌‎های مختلف انتخاب و به عوامل آن جوایزی اهدا می‌شود. امسال به رغم تلاش زیاد مجریان این برنامه، جشن‌وارۀ فجر بر خلاف گذشته، به دلیل شیوع ویروس کرونا در تهران با تعداد کمی اشتراک کننده برگزار شد.

جایزۀ سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی در جشن‌وارۀ فیلم فجر امسال به مهدی جعفری؛ کارگردان فیلم سینمایی «یدو» رسید. این فیلم در بخش‌های مختلف درخشید. داستان آن در مورد نوجوانی به نام یدو است که تلاش می‌کند خانواده‌اش را قانع کند تا از شهر آبادان که حالا در کنترل عراقی‌ها قرار گرفته، مهاجرت کند. در این میان مادر خانواده به شدت اصرار دارد که آن‌ها باید در آبادان بمانند و شرایط فعلی را تحمل کنند. این فیلم در بخش های زیر برندۀ جایزه شد:

برندۀ سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری آقای رشید دانشمند، برندۀ سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری امیرحسین قاسمی، برندۀ دیپلوم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن ستاره پسیانی. در این جشن‌واره جایزۀ بهترین فیلم‌نامه به آیدا پناهنده، ارسلان امیری و تهمینه بهرام برای فیلم «زالاوا» رسید.

در سی و نهمین جشن‌وارۀ‌ فجر، سیمرغ بهترین پوستر به وحید عبدالحسینی برای فیلم سینمایی «هفت و نیم» اهدا شد. سیمرغ بهترین فیلم کوتاه سی‌ونهمین جشن‌واره فیلم فجر به «وضعیت اورژانسی» به کارگردانی مریم اسمی‌خانی تعلق گرفت. سیمرغ بهترین مستند بلند به «کودتای ۵۳» به کارگردانی تقی امیرانی اهدا شد. بهترین جلوه‌های ویژۀ میدانی به ایمان کرمیان برای فیلم «تک تیرانداز» تعلق گرفت. سیمرغ بهترین طراحی لباس هم به مارال جیرانی برای «بی‌همه چیز» تعلق گرفت. سیمرغ بهترین طراحی صحنه به سهیل دانش اشراقی برای «روزی روزگاری آبادان» رسید. سیمرغ بهترین موسیقی متن به حامد ثابت برای «بی همه چیز» رسید. سیمرغ بهترین تدوین به عماد خدابخش برای «بی همه چیز» اهدا شد، سیمرغ بهترین فیلم‌برداری به مرتضی نجفی برای «روشن» و «یدو» رسید.

رضا عطاریان کمدین مشهور ایران نیز در سیمرغ بلورین برندۀ بهترین بازیگر نقش اول مرد در فیلم «روشن» شد. در ادامه سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن به رویا افشار برای «مامان» رسید. در بخش بهترین فیلم‌نامه سیمرغ بلورین به آیدا پناهنده، ارسلان امیری و تهمینه بهرام برای فیلمنامه «زالاوا» اهدا شد. به این ترتیب سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشن‌واره سی‌ونهم از نگاه تماشاگران به فیلم «ابلق»به کارگردانی نرگس آبیار و تهیه‌کننده‌گی محمدحسین قاسمی اهدا شد.

این جشن‌واره از سال ۱۳۶۱ تاکنون، هر سال در تهران برگزار می‌گردد. تاکنون ۳۹ دوره از این جشن‌واره برگزار شده‌ که آخرین آن در 22 بهمن/دلو امسال بود. این جشن‌واره توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایرانی برگزار می‌شود. جشن‌وارۀ فیلم فجر، جایگزینی برای جشن‌وارۀ بین‌المللی فیلم تهران است که تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷ خورشیدی ایران، با حمایت دفتر مخصوص فرح پهلوی ملکۀ وقت ایران برگزار می‌شد و در آن فیلم‌های برگزیدۀ سینمای ایران در کنار آثار سینمایی بین‌المللی رقابت می‌کردند، پس از انقلاب اسلامی، این جشن‌واره تعطیل و بعد از ۴ سال، جشن‌وارۀ فیلم فجر، هم‌زمان با روزهای دهۀ فجر به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی ایران برگزار می‌شود .